Upala grla kod djece

Uvodna slika za Upala grla kod djece

Grlobolja je jedan od najčešćih zdravstvenih problema djece, naročito u zimskom razdoblju kada imunitet slabi, a mogućnost infekcije se povećava. Kao i kod odraslih najčešći uzročnici upale grla su virusi i bakterije.

Čak i ako se vaše dijete ne žali na bolno grlo, sigurno ćete prepoznati simptome upaljenog grla poput promuklosti i otežanog govora, otežanog gutanja čak i tekućine te loše raspoloženje i mrzovoljnost. Zbog boli u grlu dijete će možda odbijati hranu i piće. Stoga treba reagirati pri pojavi prvih simptoma.

Dijete svakako odvedite liječniku ako ima povišenu temperaturu, jako crveno i upaljeno grlo te otečene krajnike. U tom slučaju vjerojatno se radi o bakterijskoj upali koja zahtijeva liječenje antibioticima.

Kod virusne upale grla simptomi se pojavljuju postupno, a antibiotici ne djeluju. U ovom slučaju važno je ublažiti simptome. Pobrinite se da dijete pije puno tekućine i da mu grlo uvijek bude vlažno. Suhoća grla i dehidracija pogoršavaju nadražaj i osjećaj žarenja. Od davnina se kao simptomatsko, potporno liječenje koriste topli čajevi od kadulje, sljeza ili kamilice za vlaženje i ublažavanje simptoma upaljenog grla. Poznato je da vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava te kao takav također može pomoći u liječenju grlobolje. Pripazite da dijete ne boravi u jako zagrijanim prostorijama u kojima je zrak suh. Koristite ovlaživače zraka i redovito provjetravajte prostorije u kojima boravite.

Vodite računa o higijeni i prevenciji zaraznih bolesti. Virusne i bakterijske infekcije su zarazne, a djeca su im najčešće izložena u kolektivima kao što su vrtići i škole. Potičite ih da redovito i temeljito peru ruke, prije jela kao i nakon kihanja i kašljanja.

Bolne simptome upale grla kod djece starije od 6 godina možete ublažiti ANGAL® pastilama i ANGAL® Limun pastile. Otapaju se na jeziku poput bombona i brzo ublažavaju bol u grlu. Uz to djeluju na mikroorganizme koji uzrokuju upalu.

O ANGALU

O ANGALU

ANGAL® ima dvostruki učinak, djeluje na mikroorganizme, uzročnike bolesti, i ublažava bolove. Na...

Saznajte više >