O ANGALU

Uvodna slika za O ANGALU

ANGAL® ima dvostruki učinak, djeluje na mikroorganizme, uzročnike bolesti, i ublažava bolove. Na taj način smanjuje upalu ždrijela i opasnost razvoja težih infekcija. Ne sadrži saharozu pa ga mogu koristiti i bolesnici sa šećernom bolešću.

ANGAL® i ANGAL® Limun sadrže kombinaciju aktivnih sastojaka klorheksidina i lidokaina. Koriste se za lokalno ublažavanje simptoma upale ždrijela kao što su bolno gutanje i nadražaj. Djeluje na gram-pozitivne bakterije i nešto slabije na gram-negativne bakterije. Djeluje i antimikotički na dermatofite i gljivice. U nižim koncentracijama djeluje bakteriostatski, a u višim baktericidno. Lidokain se u ANGALU® nalazi u minimalnoj koncentraciji dostatnoj da ublaži bol. Djeluje površinski i ne prodire u okolne submukozne strukture kako bi osjet okusa i refleks gutanja ostali očuvani.

Osim što djeluje antibakterijski, ANGAL® pomaže kod virusnih infekcija (gripa i herpes) te kod gljivičnih infekcija uzrokovanih Candidom albicans. Kod nadražaja i boli u grlu preporučuje se primijeniti ANGAL®. ANGAL® svojim protuupalnim djelovanjem sprječava širenje upale na donje dišne puteve, a analgetskim djelovanjem ublažava bol.

ANGAL® pastile možete primijeniti kada područje upale i boli zahvaća veću površinu sluznice, jer će se otapanjem pastile djelatne tvari ravnomjerno raspodijeliti po cijelom području. ANGAL® S sprej ima posebni nastavak (dugi aplikator) koji omogućuje primjenu lijeka ciljano na bolno i upaljeno mjesto na sluznici.

ANGAL® se ne smije uzimati dulje vrijeme. Ukoliko se stanje bolesnika ne poboljša nakon 3 do 4 dana uzimanja ovog lijeka treba posjetiti liječnika. U slučaju bakterijske infekcije s povišenom tjelesnom temperaturom treba se odmah obratiti liječniku.